7 vuoden syklit elämässä – Oletko kokenut?

7 vuoden syklit elämässä – Oletko kokenut?

Myyttiä tai ei, 7 numerona toistuu eri paikoissa, olipa kyseessä sitten koko ihmiselämän syklit kattava teoria tai ihmiskehon solujen uusiutuminen.

Numerolle 7 on varattu eri kulttuureissa, uskonnoissa ja taiteenlajeissa omaa symboliikkaansa, esimerkiksi kehon pääenergiakeskuksia, eli chakroja, voidaan nähdä olevan 7. Jostain syystä myös parisuhteen väitetään kriiseilevän juuri 7 vuoden kohdalla. Väitetäänpä numeroon liittyvän myös sisäistä voimaa ja intuitiivisuutta.

Eniten tietoa tuntuu löytyvän filosofi Rudolf Steinerin 7 vuoden sykleistä, joiden hän nähtävästi uskoi seuraavan ihmistä läpi elämän. Jokainen vaihe elämässä pitäisi tällöin sisällään omat haasteensa ja kasvun paikkansa. Yksi hyvä lähde, jossa 7 vuoden syklien teoriaa voi tarkastella ikävuosittain, löytyy täältä.

Viime vuosi oli minulle monin tavoin käänteentekevä ja samaan aikaan tuntuu merkilliseltä, että sitä edelsi juurikin 7 haasteellista vuotta. Moni asia, jota olin odottanut seitsemän vuoden ajan, kävi viime vuonna viimein toteen. Sitä edeltänyt seitsemän vuoden ajanjakso istahtaa ikävuosienkin puolesta yllättävän hyvin edellä mainittuun 7 vuoden syklien teoriaan, vaikkakaan ei täysin tarkasti. Luku 7 on jäänyt silti mieleeni pyörimään.

Näen selkeän alun juuri seitsemälle vuodelle siitä alkaen, kun muutin Helsinkiin. Silloin päättyi aiempi elämäni ja odotin innoissani uuden ajanjakson alkua. Tuosta alkoi kuitenkin jopa tuskallisen pitkältä tuntunut odotuksen aika, joka täyttyi vasta viime vuonna. Seitsemän vuotta on pitkä aika toivoa ja odottaa, mutta niin vain on mahdollista, että lopulta odotuskin päättyy. Matka oli pitkä, mutta se ei mennyt hukkaan.

Kutsun noita seitsemää vuotta jonkinlaiseksi “välitilaksi”, vaikka tiedän, että tehokasta nykyihmistä, jonka elämää hallitsee jatkuvan läsnäolon ja täyden elämän vaatimus, se voi hirvittää. Tuossa tilassa kuitenkin tapahtui suuria asioita, jos ei ulkoisesti, niin sisäisesti. Olin täysin kypsä odottamaan, mutta toisaalta sillä välin kypsyin ihmisenä. Löysin rajani ja löysin myös sen, mitä todella olen etsinyt. Uskalsin myöntää, että minä en ole perillä, vaan minä etsin. Olen matkalla.

Unelmat voivat toteutua, mutta aina ne eivät toteudu heti. Mutta miksi juuri 7 vuotta oli minun ja tämän ihanan nykyhetken välissä? Ehkä sillä on jokin merkitys, ehkä ei. Kuka tietää, mutta 7 oli minun välitilani luku ja sitä seurasi suuri muutos.

Missä kohdassa oman elämäsi syklejä olet juuri nyt? Rakkauden etsijän keskustelukorttien avulla voit avata syvällisiä keskusteluja itsesi, uuden tuttavuuden tai oman tutun kumppanin kanssa. Kortit sisältävät yli 120 kysymystä ja 60 herättelevää ajatusta. Tutustu tästä.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Aiheeseen liittyvää

1 / 4