Miten toteuttaa haave?

Miksi haaveilu on joskus kovaa työtä?

Niin kauniita kuin haaveet ovatkin, ne tekevät meidät usein myös hyvin haavoittuvaisiksi. Joskus haaveet saattavat muistuttaa kipeästi siitä, mitä nykyhetkessä ei (vielä) ole.

Haaveet kertovat jostain sellaisesta, mikä on sydäntämme lähellä. Tästä en haluaisi luopua, tämän haluaisin saada tai pitää. Kunpa jonain päivänä se kävisi toteen.

Haaveilu on usein kevyitä päiväunia suurempaa. Haave voi tuntua liiankin suurelta, jopa mahdottomalta. Yhtäkkiä huomaamme, kuinka vähän elämässä voimmekaan hallita sitä, mitkä asiat tapahtuvat ja millä tavalla. Mutta silti varovaisin askelein uskallamme yhä haaveilla.

Siinä missä elämän hallitsemattomuus saattaa tehdä olomme pieneksi, haaveidemme avulla voimme kasvaa suuremmiksi. Silloin kun kaikki näyttää mahdottomalta, voimme yhä säilyttää uskon ja toivon paremmasta.

Näen, että haaveilu ei ole passiivista olemista, vaan näkymättömissä pinnan alla aktiivista kurottamista sydämen kautta kohti jotain, mitä voisi olla, mutta mitä ei vielä ole. Haaveilu tarkoittaa usein myös konkreettisia tekoja ja valintoja omaa haavetta kohti.

Usein haaveilu tarkoittaa myös sitä, että oma haave on valittava uudestaan silloinkin, kun on kokenut karvaan pettymyksen. Joskus haaveiluun liittyy myös luopumista, jos haave ei toteudukaan tai se toteutuu eri tavalla kuin olisi toivonut.

Mutta vaikka siinä kestäisi kauan tai se tekisi kipeää, jos haave on tarpeeksi tärkeä, kasvamme lopulta sen suuruiseksi.

Meille on ihmisinä annettu kyky haaveilla, joten käytetään sitä ja annetaan haaveiden viedä meidät sinne, minne meidän kuuluukin päätyä.

Rakkaudella, Maaria

Suomalainen kalsiittikivi kirkastaa mieltä ja antaa energiaa, esimerkiksi omia haaveita kohti. Suomalainen perheyritys on hankkinut verkkokauppani kalsiittikivet Suomen luontoa kunnioittaen ja rumpuhionut ne kauniin muotoisiksi. Tutustu kiveen tästä.

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.

Aiheeseen liittyvää

1 / 4